Over ons

GloBLD is een initiatief van Frans Leurink (civiel/geo-informatie) en later aangesloten is Richard Baan (bouwkundig architect). Vrijwel direct bij de start was al duidelijk dat, hoewel GloBLD een datagedreven platform is, data niet de belangrijkste drijfveer is voor GloBLD. Niet voor niets is ‘smart city, smart world’ een vast onderdeel van het logo van GloBLD.

Wij willen verbinding en samenwerking tussen disciplines faciliteren, eilandvorming voorkomen en integraliteit bevorderen. Door data en ontwerp te combineren kunnen we de wereld om ons heen en de gevolgen van ons handelen inzichtelijk maken. Het gaat ons niet om de data op zich, maar om de betekenis. Door data in de juiste context te plaatsen, zoals in de gebouwde omgeving, krijg je samenhang. Door data te interpreteren en te combineren, wordt het waardevolle informatie.

Door data met elkaar te delen, kunnen we van elkaar leren, fouten voorkomen en beter samenwerken. Data maken de wereld transparanter. Wij willen samen met u werken aan een betere wereld, waar samenwerking, duurzaamheid en netwerken een norm zijn voor het verhogen van de kwaliteit van leven.

GloBLD kiest bewust voor samenwerking met andere partijen. Zo is er verregaande samenwerking met Nemetschek in Duitsland, en Nibe (onderzoek, advies, ontwerp van verduurzaming in de bouw), evenals een partnership met een Deense woningbouwcorporatie in samenwerking met de Deense overheid.

Onze visie

Wij vinden dat de wereld een mooiere plek moet worden om te leven. Een plek die we met trots kunnen doorgeven aan onze kinderen. Dat betekent dat we de verantwoordelijkheid moeten nemen voor wat we nu doen met de aarde en haar schaarse bronnen. Dat vraagt een andere mindset. En om de huidige mindset te veranderen is het noodzakelijk om kennis en data te delen om te zorgen voor toegevoegde waarde in elkaars belang. Data zijn voor ons dus niet het doel, maar slechts het middel. Door ontwerp en data met elkaar te delen, maken we de wereld transparanter en duurzamer. Ontstaan ‘slimme’ steden en gebouwen die leefbaarder, gezonder, veiliger en schoner zijn.

Neem contact op

Laten we de wereld transparanter en duurzamer maken door data innovatief te delen. Via een persoonlijke demo laten we u graag zien hoe GloBLD als online kennisplatform u in staat stelt de hoogste ambities te realiseren. Neem gerust contact op met onze CEO Frans Leurink voor een vrijblijvende kennismaking.